2013. 01. 12.

Yazawa Ai - Nana Vol.2


Fülszöveg:
Komatsu Nana Tokióba tart, hogy végre olyan életet kezdhessen Shoujival, amelyet nem a szerelem szeszélyei irányítanak.
Oosaki Nana a többi Blast-tagnak, Rennek, és elsősorban önmagának akarja bebizonyítani, hogy egyedül is képes zenei karriert befutni, nem csak mint Ren barátnője.

Egyszerre érve Tokióba, mindkét lány megfizethető lakást keres – csakhogy a fővárosban semmi sem olcsó! Szerencsére bőven el vannak látva segítőkész haverokkal… a baj csak az, hogy ezek a haverok többnyire kissé zakkantak!



Végre elolvashattam ezt a részt is. A 4. részt már pár hónapja beszereztem, hála a rukkolának, de úgy semmi értelme, ha nem olvasom el ezt és a harmadik részt is.
Azt hiszem, saját kis hagyományt fogok teremteni, mert ismét Anna Tsuchiya és Olivia Lufkin dalait hallgatva olvastam el ezt a részt is, és a következőket is így fogom.
A manga azzal kezdődik, hogy Hachi végre elindul Tokióba. Igazából nincs vele túl sok bajom, de… Valahogy nem tudom annyira kedvelni, mint Nana-t. Hachi egy kicsit elkényeztetett, önző, és totálisan kapcsolatfüggő.
A vonaton találkoznak Nana-val, és hiába ég és föld a két lány, mégis annyira hasonlóak. Igen, tudom, ez hülyén hangzik, de én így látom. Mind a ketten szeretethiányban szenvednek, csak Hachi ezt azzal orvosolja, hogy úgy váltogatja a szerelmei tárgyát, mint más lány a bugyiját. Nagyon éretlen, de vannak vicces beszólásai, amik azért mosolyt csalnak az ember arcára.
A vonaton eltelt időt szerintem az anime jobban feldolgozta, de így is élvezetes volt olvasni, hogyan ismerkednek össze a lányok.
Shouji valahogy nem a szívem csücske, lehet azért, mert tudom, hogy mi lesz a későbbiekben. Zavart az is, hogy Hachi-t már az első nap ingatlanközvetítőhöz akarja küldeni, és az álláskereséssel ostromolja. Ezért is lepett meg, amikor Kyousuke elmondja Junko-nak, hogy Shouji majd feleségül akarja venni Hachi-t.  Junko sem egy nagy kedvenc, nem érzem azt, hogy tényleg olyan nagy barátnők lennének Hachi-val. Olyan, mintha valami koloncnak tartaná Hachi-t.
Nagyon tetszett, hogy Nana és Hachi összeköltöztek, és az is, miként ismerkednek össze, és vásárolgatnak mindenféle bútort a lakásba.
Yasu alig szerepelt, de Nana fogalmazta meg legjobban, hogy milyen is az „ügyvéd úr”. Mindenkinek segíteni próbál, de azért, akik látták az anime-t, vagy eléggé előrébb járnak a manga olvasásával, tudják, hogy nem csak a baráti szeretet hajtja.
Az egyik kedvenc jelenetem, amikor Nobu beállít Nana-ékhoz. Nana-nak nagyon jó dumája van, és a mangaka is nagyon jól megrajzolja az ilyen jeleneteknél. Szóval dőltem a nevetéstől, amikor Nobu beállított.
A másik legjobb jelenet egyértelműen a vége, amikor Nana és Nobu együtt zenélnek. Az anime-ben a „Rose” című dalt énekli Nana, szóval muszáj ezt a jelenetet megosztanom.
Összességében jó volt ez a rész is, de nekem hiányzott valami. Még mindig bevezető kötetnek érzem, de ettől függetlenül nagyon szerettem olvasni.





Értékelés: 4
Borító: 4
Sorozat: Nana # 2
Kedvenc karakter: Nana, Nobu
Oldalszám: 186
Kiadó: Mangafan
Kiadás dátuma: 2008

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...