2013. 01. 14.

Yazawa Ai - Nana Vol.3

Fülszöveg:

Oosaki Nana számára lassan összejönni látszanak a dolgok – van már gitárosa és dobosa, és egy egy ügyes basszert is találtak. A Black Stones újra összeállt, és úgy tűnik, ezúttal nagyon ott vannak a szeren.
Komatsu Nana eközben régi ellenlábasával, az ördöggel viaskodik – a munkája bedőlni látszik, és Shoujival sem minden oké.




A hajnalig tartó zenélésnek meglett a következménye. A szomszédok tombolnak, és hála a belőtt hajú, és rikító sminkű Yamada kisasszonynak, Hachi kalkulálni kezd.
Ha pár szóval kellene jellemeznem ezt a részt akkor azt mondanám: drámai, szomorú, humoros, bulis és fiatalos.
Azt vettem észre így a harmadik kötet olvasása után, hogy mindegyik kötetet átlengi valamiféle szomorúság. Alig észrevehető, de mégis…
Nana és Hachi nagyon egymásra találtak, ami lehet hogy fura így elsőre, de akinek volt/van legjobb barátnője, az tudja, hogy az ilyesmi gyorsan jön, és olyan, mintha ezer éve ismerné az ember a  másikat. A két lánnyal sincs másképp, hiába Nana alig árul el magáról valamit.
Nobu felbukkanásával beindul a gépezet, és Hachi szent céljának tűzte ki, hogy a maradék tagokat felkutassa. Már a kötet elején felbukkan Shin, aki egy imádni való karakter. Személy szerint én imádom.
Hachi-val még most sem vagyok kibékülve. Amikor az anime-t néztem, ott körülbelül akkor kezdtünk rossz viszonyba lenni, amikor Takumi felbukkant. Itt viszont, már kezdem érezni, hogy Hachi soha nem lesz a kedvencem. Sőt, egyre jobban kezd idegesíteni. Tipikus idealista. És egyben nagyon önző is. Shouji-val a kapcsolata sem a régi. És itt mutatkozik meg a legjobban, hogy minden kapcsolat két emberen múlik. Shouji alig kapott szerepet ebben a  részben, és ha mégis felbukkant, akkor Sachiko oldalán. Valamilyen szinten haragszom is ezért Shouji-ra, de inkább Hachi az, aki hibás. Nem foglalkozott a fiúval, és ha mégis kereste, akkor is csak panaszkodott neki, és Nana-ról beszélt.
Persze Shouji sem egy szent, mert két lányt szédített, és nem volt bátorsága Hachi elé állni. Sachiko is hibás, mert tudta, hogy a srác foglalt, és mégis… Szóval mind a hárman hibásak.
Hachi-val még az a bajom, azon kívül, hogy mennyire önző, hogy állandóan költekezik, és a pénz után rohangál. Semmi sem jó neki, már ami a munkát illeti.
Junko-val sem nagyon tudok mit kezdeni. Ő Svájc Hachi és Shouji között, de ha Shouji-val el tudott beszélgetni, akkor jó barátnőhöz méltóan Hachi-val is beszélnie kellett volna, és nem letagadni mindent. Kyousuke-t itt meglepően kedveltem.
És végre Yasu is beállít a lányokhoz, és végre összeállt a banda.
És a kötet vége? Szomorú, mert Hachi érzi, hogy valami nincs rendben… 


Értékelés: 5
Borító: 4
Sorozat: Nana # 3
Kedvenc karakter: Nana, Nobu, Shin
Oldalszám: 190
Kiadó: Mangafan
Kiadás dátuma: 2008 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...