Moning-mánia

Mind a borító, mind a történet nálam a kedvencek kedvence, szóval nálam abszolút az év könyve...

Sherrilyn Kenyon

Mivel nagyon szeretem a görög mitológiát, úgy tűnt, hogy Kenyon könyveit az ég küldte, mert görögökből és mitológiából is van itt bőven....

Széthullott Birodalom

És most nektek mondom, hogy húsz évesen Császár leszek, a Birodalom ura...

Fekete Tőr Testvériség

Az éjszaka sötétjében halálos küzdelem folyik a vámpírok és a vadászok között. A Fekete Tőr Testvériség hat vámpírharcosa felesküdött rá, hogy megvédi a vámpírokat a rájuk törő ellenségtől...

Nalini Singh

Eddig nem tudtam választani Nalini két sorozata közül.Melyiket szeretem jobban?Ki tudja. Most már egyértelmű a válasz...

2013. 09. 29.

Jeaniene Frost - Sírig hű szerelmed

Fülszöveg:
A félvámpír Catherine Crawfield és élőhalott szerelme, Bones az izgalmakban és véres csatákban bővelkedő évek után némi pihenésre vágyik. Párizsba utaznak, hogy végre gondtalanul élvezhessék egymás társaságát, ám közbeszól a múlt… Cat egy éjjel lidérces álomból ébred. Egy nagy hatalmú vámpír, Gregor furakszik be az álmaiba, olvas a gondolataiban, s ami a legijesztőbb: azt állítja, Cat az ő felesége, s Bones elrabolta tőle. A vámpírtörvények rendkívül szigorúak. Ha egy házasság megköttetett, az immár felbonthatatlan. De hogyhogy Cat nem emlékszik semmire? Mi ez a nyomasztó őrület? Gregor hajthatatlan, és semmi sem tántoríthatja el, hogy visszaszerezze, ami az övé… Őrületes hajsza veszi kezdetét, s persze Cat nem tagadja meg önmagát – jó szándékú, ám gyakran hebehurgya akcióival végveszélybe sodorja mindkettejüket…


Borító: 5
Sorozat: Cat és Bones # 4
Eredeti cím: Destined for an Early Grave
Kedvenc karakter: Bones, Cat, Vlad, Ian
Oldalszám: 382
Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2011


Újraolvasás.
A borítón lévő ajánlás teljesen helytálló: Cat és Bones a legeredetibb páros. Olvasmányaim során még soha nem találkoztam ilyen párossal, és tudom, hogy nem is fogok.
Többször olvastam már a könyvet, és a sorozatot is. Legutóbb tavaly nyáron tartottam újraolvasást. És hiába, tudom hogy mi lesz a könyv végén, Ms. Frost eléri, hogy ahányszor a kezembe veszem az egyik Cat & Bones könyvet, falom az oldalakat és eközben tövig tudnám rágni a körmöm.
Vannak könyvek, amiket bármennyire is szerettem, egyszerűen képtelen vagyok egy épkézláb értékelést írni róluk. Könnyű lenne azt írni, hogy szerettem, imádtam, Bones az egyik legjobb, de… Szeretnék bővebben is írni a könyvről. De hiába gondolkodom, pár mondatnál soha nem tudok többet írni. Ez a sorozat is az ilyen könyvek közé tartozik.

A történet. A fülszöveg szerintem tökéletes, hiszen pontosan összefoglalja a könyv történéseit.
Kedvenc párosom akaratlanul is egy újabb kalandba keverednek. Éppen élvezik a nyugodt és megérdemelt szabadságukat, amikor Cat-et furcsa álmok kezdik gyötörni. Egy idegen szőke vámpír ostromolja álmában, és azt kéri Cat-től, hogy menjen el hozzá, hiszen a felesége.
A történet haladtával fény derül a titokzatos idegen kilétére, és arra is, hogy vajon igazat állít-e…
Új történet, új akció, váratlan események, izgalom, dráma, erotika. Pár címszó, ami összefoglalja a könyvet.
Ms. Frost nagyon ért hozzá, hogyan táncoljon az ember lánya idegein. A történet pörög, nincs megállás. Egyik percben még nevetsz Cat egyik poénján, a másik percben viszont vele együtt félsz, és rettegsz, hogy talán elveszíti Bones-t.
Miután az első könyvben összejöttek majd szétváltak a szereplők útjai, az olvasó azt hinné, hogy semmi újat nem tud mutatni a kapcsolatuk. De Jeaniene annyi jó író, hogy hiába, minden könyvben drámáznak valamin, annyira jól elő van adva, hogy rettegsz a párosért, hogy maradjanak együtt. Újabb válság áll be a páros kapcsolatába, és most úgy tűnik, egy sokkal nagyobb volumenű, mint az eddigiek. Bones kitálal, elmondja az összes gondolatát, és számomra valahogy érezhető, hogy ő jobban szereti Cat-et, mint fordítva. Szó se róla, Cat azért csinál sok butaságot, hogy megvédje Bones, és azért, mert szereti. De Cat és én is elfelejtettünk egy fontos dolgot. Bones mestervámpír. Erősebb, gyorsabb és kitartóbb, mint az átlag.
Viszont Cat-et párszor jól fejbe vertem volna. Az előző kötetben is megjegyeztem, hogy nagyon kezd átváltani szuperhősbe, de Bones fogalmazta meg a legjobban, mit is érzek ezzel kapcsolatban. Valahogy nem is lepődtem meg azon, hogy vámpírként is más, mint a többiek. A tanulékonysága – már ami a vámpírlétet illeti – kicsit túl gyors volt, de ezt még el tudom nézni.
A könyvet…Imádtam. Sok régi szereplő képviseltette magát, és akinek a legjobban örültem, az Vlad volt. Most egy másik oldalát is megmutatta, és ezzel még jobban megkedveltem őt.
Több új szereplő is bemutatkozott, és az aktuális fő gonosz is. Gregor-ról olvasva nekem valahogy mindig az jutott eszembe, hogy inkább északi származású, mint francia. Az ő jellemét is megismerhettük, és a közös múltját Cat-el.
A végkifejlet. Atya.Ég! Imádtam! Annyi feszültség, annyi izgalom… Imádom, ahogy ez a nő ír. Igaz, nekem a lezárás kicsit túl hírtelen jött, hiszen egyik percben még harcol egymással Bones és Gregor, a másikban már csak pislogok az utolsó szóra a könyvben.
Akiért fáj a szívem, az Rodney… Annyira jó páros voltak Justine-val.
Spade-ra és Denis-re külön figyeltem fordítottam, hiszen az ő történetük a soron következő. De, be kell látnom, nem vagyok oda értük, bármennyire is szeretném. Azt reméltem, az újraolvasás majd segít, hogy megkedveljem őket, de ez nem igazán jött be.

És most egy kicsit a fordításról. Amiért nagyon mérge voltam, az Vlad nevének elírása. Vlad Tepe?. Miért kellett ez? Minden egyes alkalommal, amikor Vlad teljes neve felbukkant, az a kérdőjel szúrta a szememet. Pár elírás is volt a könyvben, de azokon túltettem magam. Valamint a két testőrvámpír neve. Ragtapasz és Ugróiskola. Ez most komoly?
De amiért nagy dicséret jár a kiadónak: Megtartották az eredeti borítót, amit imádok!




2013. 09. 28.

Új kinézet

Oké, most már kész a blogom. Komolyan. Az elmúlt pár napban csak ezzel foglalkoztam, közben jó pár új őszhajszállal gazdagodtam. Van még pár dolog, amit meg kéne csinálnom, de azt elhalasztom.
Elégedett vagyok az új kinézettel, bár még most is azt mondom, hogy utálom a html kódokat.
Sok bejegyzést írtam az elmúlt napokban, főleg a könyvsorozatok miatt. Sokan nincsenek tisztában egyes sorozatok sorrendével, vagy nem is tudják, hogy éppen egy sorozatot olvasnak. Nekik -is- készültek ezek a bizonyos bejegyzések.
Az utolsó nem a blog új arca miatt írt bejegyzésemet pedig újralinkelem, ezzel is megkönnyítve a dolgotokat.


http://bbabrigondolatai.blogspot.hu/2013/09/szerzemenyek.html

Richelle Mead - Vámpírakadémia



(Vampire Academy)


#1. Vámpírakadémia (Vampire Academy)


#1,1. The Meeting
Bejegyzés


#2. Dermesztő ölelés (Frostbite)


#3. A halál csókja (Shadow Kiss)


#4.Véreskü (Blood Promise)


#5. Örök kötelék (Spirit Bound)
Bejegyzés


#6. A végső áldozat (Last Sacrifice)
Bejegyzés


#6,5. Homecoming
Bejegyzés


Ilona Andrews - Világok peremén



(The Edge)


#1. Mágikus találkozás (On the Edge)
Rose Drayton & Declan Camarine


#2. Áradó hold (Bayou Moon)
Cerise Mar & William Sandine


#3. Fate's Edge
Audrey Callahan & Kaldar Mar
Bejegyzés


#4. Steel's Edge
Charlotte de Ney & Richard Mar
Bejegyzés

Karen Maire Moning - Tündérkrónikák



(Fever)


#1. Keserű ébredés (Darkfever)


#1,4. The Alpha Alternative: JZB Sex Scene
Bejegyzés


#2. Álom és valóság (Bloodfever)


#3. A hajnalra várva (Faefever)


#4. Rossz hold kelt fel (Dreamfever)


#5. Új nap virrad (Shadowfever)


#6. Iced – Megnyílik az ég (ICED) [#1. Dani O’Malley Történetek]


#7. Burned [#2. Dani O’Malley Történetek]
Bejegyzés


#8. Flayed [#3. Dani O’Malley Történetek]
Bejegyzés


Karen Rose - Romantic Suspense



#1. Don’t Tell
Caroline Stewart & Dr. Max Hunter
Bejegyzés


#2.Have You Seen Her?
Dr. Jenna Marshall & Steven Thatcher
Bejegyzés


#3. I'm Watching You
Kristen Mayhew & Abe Reagan
Bejegyzés


#4. Vigyázz rám (Nothing To Fear)
Dana Dupinsky & Ethan Buchanan


#5. Érints meg (You Can't Hide)
Dr. Tess Ciccotelli & Aidan Reagan


#6. Számolj tízig (Count to Ten)
Mia Mitchell & Reed Solliday


#7. Halj meg értem (Die For Me) [#1. Daniel Vartanian]
Sophie Johannsen & Vito Ciccotelli


#8. Sikíts értem (Scream For Me) [#2. Daniel Vartanian]
Alex Fallon & Daniel Vartanian


#9. Gyilkolj értem (Kill For Me) [#3. Daniel Vartanian]
Susannah Vartanian & Luke Papadopoulos


#10. I Can See You
Eve Wilson & Noah Webster
Bejegyzés


#11. Silent Scream
Olivia Sutherland & David Hunter
Bejegyzés


#12. You Belong to Me
Lucy Trask & JD Fitzpatrick
Bejegyzés


#13. No One Left to Tell
Paige Holden & Grayson Smith
Bejegyzés


#14. Did You Miss Me?
Daphne Montgomery & Joseph Carter
Bejegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...