2014. 08. 22.

Sandra Brown - A legelső férfi

Fülszöveg:
A világhírű amerikai írónő új kötetének női főszereplője, Lilah Mason olyan gyógytornászszakember, aki a balesetben megrokkant embereket képes visszavezetni a teljes értékű életbe. Magányos, de elégedett, mert sikeres, és mert pácienseinek győzelmeit sajátjainak is tekinti. Lilah szépen megszerkesztett világa alapjaiban rendül meg, amikor pályafutása legnehezebben kezelhető betegét, a deréktól lefelé megbénult Adamet próbálja meggyógyítani. Szakmai megfontolásai érzelmek vad áradatával viaskodnak: lehetséges-e, hogy olykor éppen a beteg jelenti a gyógyírt az orvos számára?


Borító: 2,5
Sorozat: Mason nővérek # 2
Eredeti cím: Adam's fall
Kedvenc karakter: Lilah, Adam
Oldalszám: 306
Kiadó:Maecenas
Kiadás: 1999/2013
Újraolvasás.
Sandra Brown könyvei szintén a kezdetek óta az olvasmánylistámon szerepelnek. Kevesen tudják, hogy ez a könyv egy kétrészes sorozat, a Mason nővérek második kötete. Az első rész a Valóra vált álom, amit szintén olvastam, de nem tetszett annyira, mint ez.
Lilah-t már az előző részben megismerhettük. Igaz, hogy semmire sem emlékszem belőle, de az írónő gondoskodott róla, hogy az előző könyv apró részleteit belecsempéssze a történetbe.

Lilah gyógytornász terapeuta, akinek a feladata a balesetben rokkant embereket újra lábra állítani. Minkét értelemben. Viszont elég szabadelvű, és szabad szájú. Ennek ellenére ne higgyétek, hogy mindenre kapható. Leginkább egy 60' évekbeli szabadelvű nőhöz tudnám hasonlítani.
Adam is feltűnt az előző részben, méghozzá eleinte Lilah nővérének udvarlói szerepkörében. Vagyis csak próbálkozott. Most viszont egy balesetben deréktól lefelé megbénult, és teljesen visszavonultan duzzog és sajnáltatja magát a saját szigetén.
Lilah nővére nyomására elvállalja, hogy segít Adam-nek, bár tudja, hogy nehéz dolga lesz, mivel már a kezdetek óta ki nem állhatják egymást. A lány el is utazik Hawaii-ra, és megkezdődik a csata a páros között.

Nagyon szeretem az írónő könyveit. Több álnéven is publikál, de nekem a modern romantikus történetei a legnyerőbbek. Ez a kötet is közel áll hozzám, pedig már kismillió ehhez hasonló történet olvastam. Viszont Brown stílusa annyira könnyed és szórakoztató, hogy észre sem veszi az olvasó, és már a könyv be is szippantotta.
Tipikusak az ehhez hasonló történetek, ahol a páros utálja egymást, és fokozatosan vált át ez az érzés szerelemmé.
Tipikus lenne a történet, de mégis más. Lilah karaktere igazán egyedi. Szókimondó és humoros, mindig az övé az utolsó szó. Rendszerint azt teszi amihez kedve van, viszont a betegeiért a tűzbe menne. Még Adam-ért is, akivel csak marják egymást. Lilah eltökélte, hogy lábra állítja ezt az egocentrikus férfit, és addig nem tágít, míg ezt a célt meg ne valósítja.

Adam sem egy sablonkarakter. Hiába, rendelkezik mindennel ami kell egy ilyen történethez, viszont az állapotából kifolyólag megismerjük a szégyenkező, segítségre szoruló férfit. Mivel mindent egyedül ért el eddig, nagyon rosszul érinti, hogy segítségre van szüksége.
A páros igazán elbűvölő volt. Tudom hogy nem szokás ezt mondani, mégis igaz. Ahogy eleinte szinte ölre mentek, igazán vicces volt. Viszont ahogy haladt a történet, egyre közelebb kerültek egymáshoz, egyre több mindent tudtak meg egymásról. És Adam is rájött, hogy vonzódik Lilah-hoz.
Nagyon tetszett, ahogy Adam az egoista, hogyan fogadja el a segítséget, és lép a gyógyulás útjára. És Lilah módszerei is nagyon szimpatikusak voltak.

Természetesen nem hiányozhat a történetből az ex-új barátnő. Lilah-val együtt dühöngtem, ahogy a kimondhatatlan nevű nőszemély szinte tönkreteszi azt, amit a páros kemény munkával elért.
Ami kicsit zavaros volt, az Lilah menekülése. Az Viszont nagyon tetszett, ahogy Adam felbukkant, és beismeri az érzéseit.
Az egyik kedvenc könyvem az írónőtől, többször fogom még újraolvasni. Egy egyszerű romantikus történet megspékelve azzal, hogy megtanítsa,  hogyan kell ismét lábra állni. Csak ajánlani tudom!





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...