2014. 09. 24.

Catherine Anderson - Csak egy érintés

Fülszöveg:
Ben Longtree, a harminchat éves indián származású férfi gyermekkora óta megosztja a kisváros közvéleményét. Önkéntes száműzetésben, visszavonultan él a közeli hegyekben, mióta gyilkossági ügybe keveredett, és életét látszólag az erdőben élő vadállatok gyógyításának szenteli. Keservesen megszenvedett válása után már nem sok reményt fűz ahhoz, hogy valaha is családot alapítson, amikor a sors kegye folytán megismerkedik a kisfiát egyedül nevelő Chloe Evansszel. Kettejük kapcsolata az első pillanattól fogva különlegesnek ígérkezik, ám a férfi féltve őrzi titkait, és az élet is nap mint nap újabb és újabb akadályokat állít közös boldogságuk útjába. Vajon sikerül-e megőrizniük a szerelem tisztaságát egy alapvetően ellenséges kisvárosi közegben?


Borító: 3
Sorozat: -
Eredeti cím: Only By Your Touch
Kedvenc karakter: Ben, Diablo
Oldalszám: 404
Kiadó: General Press
Kiadás: 2005


 Az írónő munkásságával évekkel ezelőtt találkoztam, és azonnal levett a lábamról a stílusával. Volt benne valami plusz. Valami varázslatos. Igaz, hogy a történetre már alig emlékszem, de arra viszont igen, hogy milyen érzéseket váltott ki belőlem a könyve. Idén újra olvastam tőle két könyvet, de valahogy megkopott a varázsa. Átlagos, szinte unalmas volt mind a könyv, mind a stílus. Hiányzott a varázs.
Ebben a könyvben viszont ismét felfedeztem azt, amit annyira szeretek az írónőben. Egy varázslatos történet, szeretni való szereplőkkel. Egyszerűen levett a lábamról ezzel a könyvvel. Kicsit féltem, hogy hasonlóan fogok érezni, mint amikor a Hajnali fényt olvastam. Szerencsére ez nem következett be.
Az írónőtől nem szokatlan, hogy elég merész témákhoz nyúl. És a szereplőknek is van egyéb gondjaik. (Testi vagy lelki sérülés) Itt ez nem volt hangsúlyos. Annyira.

Ben negyedvér soson indián, ezért egész életében kirekesztette a kisváros, ahol él. Mindig is különleges kapcsolata volt a természettel és az állatokkal. Ezért is döntötte el már fiatalon, hogy állatorvos lesz. Meg is valósította az álmát. Megnősült és saját klinikát nyitott a nejével. Ám egy féletlen folytán fény derült a titkára, és ezzel elszabadult a pokol. Gyilkosságért letartóztatták, de felmentették a vádak alól. A felesége elhagyta. Az édesapja meghalt, és úgy döntött, hogy hazaköltözik és gondját viseli beteg édesanyjának. Elvonultam élnek a hegyekben, és ha nem is boldogan, de élik az életüket. Ben titokban vadállatokat ment meg, amiért meg is gyűlt a baja a törvénnyel. Mindenki őrültnek tartja őt, és félnek is tőle.

Chloe úgy döntött, hogy hátrahagyja eddigi életét és újrakezdi azt a kisfiával, Jeremy-vel. Alig teszi be a lábát Jack Pine-ba, furcsábbnál furcsább történeteket hall Ben-ről. El is dönti, hogy elkerüli a férfit, ám a fia másképp gondolja.
Jeremy utolsó kétségbeesésében elviszi a férfihoz beteg kiskutyáját, és végre kezdetét veszi ez a csodás történet...

Egyszerűen levett a lábamról ez a könyv. Már az első oldalakon elvarázsolt, és ez kitartott a könyv végéig. A karakterek nagyon jók, Ben különösképpen. Egész életében titkolózott, és nehezen nyílik meg. Nem akar senkit magához közel engedni, de Chloe és a kisfia hamarosan az élete részévé válnak.
Imádom az indián történeteket, bármennyire is cikinek hangzik. Imádtam hogy Ben hiába negyedvér, mégis magán viseli az indián jegyeket. (Hosszú haj, mokaszin és a "tipikus" indián mentalitás) Chloe-t hamar a szívébe zárja, pedig minden porcikája tiltakozik ez ellen. Titokban több vadállatot is gyógyít, és háziállatként is tart egy farkast, valamint egy félig vak, fogatlan öreg pumát. Elég különc, de ez is hozzátartozik Ben "bájához".
Chloe mint hősnő megállta a helyét, Szinte semmi kivetnivalót nem találtam benne. Egy kedves és erős nő, aki bebizonyította, hogy megtud állni a saját lábán. Igaz, eleinte félt Ben-től, de ahogy megismerkednek, rájön, hogy a férfiban több van, mint amennyi látszik. És hogy a fele sem igaz annak, amit a városiak pletykálnak.

A kapcsolatuk lassan fejlődött ki, szinte észrevétlenül. Tetszett hogy Ben a maga módján udvarol, és az, ahogy az egész kapcsolatuk kialakult. Chloe megismeri egy kicsit az indián kultúrát, és Ben életét is. Már amennyire a férfi hagyja.
Imádtam, ahogy Ben-nel az erdőt járják, és a férfi minielőadásokat tartott. Bölcs és humoros, hiába zárkózott.
Sok író esik abba a hibába, hogy a gyerek karaktereket nem tudják jól megformázni. Az esetek nagy százalékában inkább felnőttesek, mint olyanok, amilyennek lenniük kéne. Viszont az írónő remek munkát végzett. Jeremy úgy viselkedett, mint bármelyik gyerek. Sokat kérdezett, nyílt és őszinte volt. És a példaképét utánozta.
Chloe elvált a férjétől, és azóta is viselik ennek a hatását. Jeremy ha felizgatja magát, és asztmás rohamok törnek rá. Chloe pedig retteg éjszaka és minden zajra összerezzen.
Chloe háttértörténete nagyon szépen ki volt dolgozva, bár én azt vártam, hogy mikor bukkan elő a volt férje.

De helyette kaptunk egy helyi rendőrt, aki visszaél a jelvényével.
Booby Lee gyerekkora óta ki nem állhatja Ben-t, és mindent elkövetett, hogy megnehezítse az életét.
Chloe felkeltette Bobby Lee érdeklődését, és nem tágít, amíg meg nem kapja.
Nagyon szeretem az írónőben azt,hogy nagyon realisztikusan ábrázolja a dolgokat. Itt van Bobby Lee, aki jól hozta a negatív karakter szerepét. És sajnos ilyen a való életben is megtörténik...

Mivel Ben nehezen nyílik meg, ez is az egyik fő probléma közte és Chloe között. Ben titkaira hamar rá lehetett jönni, de ezzel cseppet sem veszített a varázsából. Se ő, se a könyv.
Nagyon tetszett, ahogy Chloe rájön, mi is Ben titka. A végkifejlet nagyon jóra sikeredett, és nem csak Chloe lépett a tettek mezejére, hanem Diablo, a farkas is.
Chloe teljesen beilleszkedett Ben életébe és életstílusába. Remek párost alkotnak!
Az epilógust imádtam! Magame lé képzeltem a jelenetet, és nem győztem vigyorogni.
A könyv hoz mindent, amire szükség van egy jó regényhez. Romantika, humor, dráma és egy cseppnyi krimi. Valamint az Anderson féle varázslat.
Az egyik legjobb Anderson könyv, amit eddig olvastam. Bátran ajánlom mindenkinek!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...